ارزش غذایی و خواص گندم در طب سنتی از نظر امامان و بزرگان

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ،خاصیت گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم طب سنتی ، خواص پودر جوانه گندم در طب سنتی ، خاصیت سبوس گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم طب سنتی ، خواص بلغور گندم طب سنتی ، خواص سبوس گندم از نظر طب سنتی ، خواص جوانه گندم از نظر طب سنتی

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، گندم در طب سنتی

در این مطلب از سایت جسارت به خواص گندم در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

خواص گندم در طب سنتی

گندم از رایج ترین دانه های غلات است که در همه دنیا بصورت روزانه مصرف می شود.

این گیاه گونه های مختلفی دارد ، گندمی که نان را با آن می پزند یا همان گندم معمولی رایج ترین نوع آن است.

ارد این غلات برای تولید نان و ماکارونی، رشته فرنگی، سمولینا، بلغور استفاده می شود.

گندم دارای پروتئینی به نام گلوتن است که می تواند در برخی افراد مستعد موجب حساسیت شود و دردسرهایی در پی داشته باشد.

با این حال برای کسانی که می توانند گندم سبوس دار را هضم کنند این غذا حاوی منابع بسیاری از جمله آنتی اکسیدان های مختلف، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است.

این دانه عمدتا از کربوهیدرات تشکیل شده است اما مقداری پروتئین نیز در آن وجود دارد.

ارزش غذایی و خواص گندم در طب سنتی

ارزش غذایی گندم به صورت زیر می باشد:

– کالری : ۳۴۰

– آب : ۱۱٪

– پروتئین : ۱۳.۲ گرم

– کربوهیدرات : ۷۲ گرم

– شکر : ۰.۴ گرم

– فیبر : ۱۰.۷ گرم

– چربی : ۲.۵ گرم

– اشباع : ۰.۴۳ گرم

– اشباع نشده : ۰.۲۸ گرم

– اشباع نشده : ۱.۱۷ گرم

– امگا ۳ :۰.۰۷ گرم

– امگا ۶ :۱.۰۹ گرم

مانند تمام دانه ها و غلات، این دانه نیز از کروهیدرات زیادی تشکیل شده است.

نشاسته نوع غالب این کربوهیدرات است که بسته به نوع آن میزان قند خون حاصل از آن نیز متغیر است.

با این حال برخی غذاها که با آرد این دانه درست می شوند چون درصد کمتری آرد دارند، ممکن است مشکلات کمتری هم ایجاد کنند.

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، گندم در طب سنتی

نشاسته در کل انرژی زیادی برای هضم می طلبد که این می تواند برای برخی افراد بیمار به خصوص افراد دیابتی مشکلاتی در پی داشته باشد.

حتی طبق آمار این دانه نیز مانند سیب زمینی و برنج سفید در شاخص های بالای قند خون برای بیماران دیابتی قرار دارد.

مضرات و خواص گندم در طب سنتی

گندم از نظر طب سنتی ایران کمی گرم و معتدل بوده و گندم تازه خشک نشده گرم و تر است و دارای خواص مهم زیر است:

– خونریزی را بند می آورد.

– اشتها را زیاد می کند و چاق کننده است.

– ضماد نان را روی آبسه ها و جراحات قرار دهید آنها را سریعا التیام می بخشد.

– ضماد گندم سوخته مخلوط با موم زنبور عسل برای باز کردن رنگ چهره مفید است.

– نان سبوس دار نیروی جنسی را افزایش می دهد.

– حریره آرد گندم مخلوط با  شکر و بادام سرفه و خونریزی از سینه و سینه پهلو را برطرف می سازد.

– برای ازدیاد شیر در زنان شیرده نشاسته گندم را با رازیانه پخته و بخورید.

– جوشانده مخلوط گندم و جو غذای خوبی برای تقویت بچه های ضعیف است.

– برای رفع ناراحتی های پوستی آرد گندم را با آب مخلوط و خمیر کرده و آن را بپزید واین خمیر را  روی این قسمت ها بگذارید.

– برای برطرف کردن اگزما نشاسته گندم را با گیلیسیرین مخلوط کرده و آن را بپزید و سپس روی این قسمت ها بگذارید.

– برای نرم کردن سینه و گرفتگی صدا نشاسته گندم را با چای نعناع خمیر کرده سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و آن را بپزید.

– برای رفع تورم، خمیری از آرد گندم، آب و روغن زیتون درست کرده و روی قسمت های متورم بگذارید.

خواص گندم در طب سنتی و درمان بیماری ها

برای رفع بیماری های پوستی، استفاده از گندم بسیار مفید است.

برای تقویت کودکان حتما در وعده های غذاییشان از گندم استفاده کنید. این گیاه برای درمان بیماری های پوستی از قبیل ورم پوست بسیار مفید است.

برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید.

مصرف نشاسته به صورت ماقوت برای کسانی که معده ضعیف دارند مفید است و به دستگاه هضم و روده کمک می‎کند (مصرف نشاسته گندم).

کسانی که اسهال شده‎اند در تابستان از پالوده نشاسته گندم استفاده کنند.

برای رفع زکام‎های سخت و سرفه از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید، 20 گرم در یک لیتر آب را جوشانده صاف کرده با عسل مخلوط کنید میل شود.

برای رفع یبوست باز هم از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید.

برای تسکین دردهای روماتیسم و مفاصل سبوس گندم را داخل یک کیسه ریخته گرم نموده در محل درد بگذارید.

گندم چاق کننده و اشتهاآور است.

دانه گندم برای افرادی که مبتلا به انسداد عروق هستند مضر است.

برای روشن شدن پوست صورت گندم را سوخته آسیاب نموده با روغن کنجد مخلوط کرده به صورت بمالند.

برای رفع سرفه و خونروی از سینه و درد سینه آرد گندم را با شکر و بادام به صورت حریره درست کنند و میل کنند.

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، گندم در طب سنتی

از خواص گندم خشک دارا بودن ۷ تا ۲۲ درصد پروتئین است. گلوتن نام خانواده پروتئین های گندم بوده و ۸۰ درصد از کل آن ها را شامل می شود.

گلوتن یک خانواده بزرگ از پروتئین هاست که کشش و چسبندگی منحصر به فردی داشته و می تواند اثرات مثبت و منفی خاصی در پی داشته باشد

. برای کسانی که به گلوتن حساسیت دارند مصرف گندم توصیه نمی شود.

خواص گندم در طب سنتی چیست

در تعالیم دینی ما، نان و آب به عنوان حیاتی ­ترین و محوری­ترین نعمت­های خداوند مطرح شده­ اند.

در منابع روایی و حدیثی نیز باب مستقلی با عنوان: «الخبز و الماء رأس معاش الإنسان و حیاته»؛ نان و آب سرآمد خوردنی‌های انسان و زندگى‌اش، به چشم می‌خورد.

روایت از معصوم(ع) در این باره می‌گوید:

 «ای مفضل، بدان‌که در رأس خوردنی‌های انسان و زندگى‌اش نان و آب است، پس بنگر که خداوند چگونه تدبیر کرده است امر را در این دو چیز؛

زیرا که چون آدمى را احتیاج به آب شدیدتر، از احتیاج به نان است؛ به دلیل آن‌که صبر انسان بر گرسنگى زیاده است از صبر بر تشنگى، و

احتیاجش به آب بیشتر از احتیاج به نان است؛ زیرا که او محتاج به آب است؛

براى خوردن، وضو ساختن، غسل کردن، شستن جامه، آب دادن چهار پایان و کشاورزی؛ لذا آب را فراوان گردانید .

بنابر این، روشن است که نان و قبل از آن گندم که از آن نان درست می‌شود به عنوان ضروری‌ترین نیاز انسان و یکی از نعمت‌های خداوند، جایگاه ویژه دارد.

و اساساً گندم اوّلین محصول در کشاورزی، در طول تاریخ بشر با او همراه بوده. و با توجه به این‌که اصلی‌ترین شغل پیامبران الاهی در کره خاکی، کشاورزی بود، می‌توان گندم را نیز جزو محصولات کشاورزی آنان به حساب آورد.

امروزه نیز چنین است که با پیش‌رفت علم و صنعت هنوز چیزی نتوانست جای گندم و نان را در سبد خوراکی انسان بگیرد.

امروزه با فراوانی غذاهای متنوع و گوناگون، گندم و نان جایگاه خویش را دارند، به گونه‌ای که اکثر خوراکی‌ها مواد اولیه‌شان از آرد گندم تهیه می‌شود.

گندم، به ویژه جایگاه خویش را در مباحث فقهی نیز نشان می‌دهد، آن‌جا که بحث در باره کفاره، فدیه، زکات فطره و… مطرح می‌شود گندم معیار سنجش و پرداخت است.

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، گندم در طب سنتی

 

طالعات نشان می دهند که گندم مدرن ممکن است مواد معدنی کمتری داشته باشد و این امر برای کسانی که نان جایگاه بزرگی در رژیم غذایی شان دارد تاثیر گذار است.

خواص سبوس گندم در طب سنتی

یک متخصص طب سنتی گفت: سبوس برای بیمارانی که از یبوست یا اختلالات روده رنج می‌برند، یک داروی طبی و گیاهی محسوب می‌شود.

دکتر محمدرضا نصرتی افزود: سبوس، لایه اولیه حبوبات و غلات بوده که شناخته ترین آنها، سبوس گندم، جو و برنج است.

وی با بیان این‌که غلاتی همچون برنج، گندم و جو که اصلی ترین منبع تغذیه و قوت غالب ایرانی هستند سبوس گیری شده‌اند، ادامه داد:
به عنوان مثال، اکثر نان‌های تولید کشور سبوس گیری شده و عاری از املاح حیاتی و فیبر مورد نیاز مردم است.
از زمانی که پخت نان‌های سبوس گیری، باب شده، میزان فیبر دریافتی مردم کشور تنزل پیدا کرده است که این رخداد تهدیدی برای سلامتی مردم به شمار می‌آید.
وی ادامه داد: سبوس، غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می‌شود. مصرف خوراکی‌های فیبردار مانند سبوس، دستگاه گوارش را از خطر آسیب‌های جدی مصون می‌دارد و

حالت نفخی که بعد از خوردن مواد غذایی در معده و روده ایجاد می‌شود را از بین می‌برد.

نصرتی با اشاره به فیبر موجود در سبوس، افزود: فیبر موجود در سبوس، حجم مواد دفعی در روده را افزایش داده و از طریق یک مکانیزم شیمیایی موجب رفع مشکل یبوست می‌شود.

از دیدگاه طب سنتی، یبوست مادر بیماری ها است. با مصرف سبوس از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌شود.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: نان‌های سبوس دار و کیک و بیسکویت‌هایی که در آنها از سبوس استفاده می‌شود، مصرف کنید.

خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، گندم در طب سنتی
هم اکنون پزشکان اتفاق نظر دارند که سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود .
جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و
عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.
توصیه می شود همراه با مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

خواص گندم در طب سنتی